Agro Eca

Profesjonalny płyn bakterio i grzybobójczy 

Wydłuża trwałość i ogranicza straty po zbiorze

100% biodegradowalny

Zero pozostałości

Tworzy barierę ochronną przed chorobami i szkodnikami

Agro Eca

Dezynfekcja szklarni, wody, owoców, gleby, sadzonek

Produkt biobójczy, numer pozwolenia: 7790/19.

  • To uniwersalny środek biobójczy eliminujący wszelkiego rodzaju wirusy, bakterie, grzyby, algi, pleśnie,
    glony jednokomórkowe
  • W 100% biodegradowalny
  • W 100% wytworzony z naturalnych składników
  • Bez karencji, nie pozostawia żadnych pozostałości
  • Nieszkodliwy dla ludzi, zwierząt, roślin i środowiska naturalnego
  • Hipoalergiczny, bezpieczny – nie powoduje poparzeń, nie wymaga specjalnego traktowania.

Pojemność: 5L; 20L; 900L

nawóz ogród działka
agro eca zamgławianie
agro eca air fogg

Agro Eca dezynfekcja szklarni, wody, owoców, gleby, sadzonek

Agro ECA zawiera elektrolizowaną wodę (ECA). Substancją aktywną ECA jest kwas podchlorawy.

Związek, który jest naturalnie wytwarzany przez białe ciałka krwi ludzi i zwierząt. Kwas podchlorawy bierze aktywny udział w ochronie organizmu przed patogenami. Substancja ta jest ważnym składnikiem naszego systemu odpornościowego. Wykorzystywana jest przez organizm do zwalczania stanów zapalnych i infekcji chorobowych. Bierze udział w ochronie naszego organizmu przed atakiem patogenów. Kwas podchlorawy jest powszechnie uznawany za jeden z najskuteczniejszych
znanych środków biobójczych, na które mikroorganizmy nie są wstanie wytworzyć
odporności. Jest około 100 razy bardziej efektywny w zabijaniu mikroorganizmów
niż podchloryn sodu.

Agro ECA zawiera ustabilizowany kwas podchlorawy.

KORZYŚCI:

  • To uniwersalny środek biobójczy eliminujący wszelkiego rodzaju wirusy, bakterie, grzyby, algi, pleśnie,
    glony jednokomórkowe
  • W 100% biodegradowalny
  • W 100% wytworzony z naturalnych składników
  • Bez karencji, nie pozostawia żadnych pozostałości
  • Nieszkodliwy dla ludzi, zwierząt, roślin i środowiska naturalnego
  • Hipoalergiczny, bezpieczny – nie powoduje poparzeń, nie wymaga specjalnego traktowania.
działka nawożenie
nawożenie warzyw i owoców

ZALECANE DAWKOWANIE:

  • Dezynfekcja gleby:
    • Stężenie:5,0%. Należy zastosować 4-5 litrów roztworu na 1 m2 wilgotnej gleby. Skuteczność dezynfekcji spada jeśli w glebie jest więcej niż 10-20 mg formy amonowej azotu (NH4+). Po dezynfekcji zalecamy zaszczepienie podłoża pozytywnymi mikroorganizmami: 1-5 dni po zabiegu
  • Dezynfekcja gleby i posadzonych roślin za pomocą linii nawadniającej:
    • Stężenie 2,5-5,0%. Skuteczność dezynfekcji spada jeśli w glebie jest więcej niż 10-20 mg formy amonowej azotu (NH4+). Po dezynfekcji zalecamy zaszczepienie podłoża pozytywnymi mikroorganizmami: 1-5 dni po zabiegu
  • Dezynfekcja sadzonek (z 2-5 liśćmi) z bryłą korzeniową:
    • Stężenie: 2,5%-5,0%. Należy podlać rano w słoneczny dzień. Powtórzyć zabieg w kolejnych 1-2 dniach. Skuteczność dezynfekcji spada jeśli w podłożu jest więcej niż 10-20 mg formy amonowej azotu (NH4+). Po zabiegu zalecamy zaszczepienie sadzonek i podłoża pozytywnymi mikroorganizmami.
  • Dezynfekcja wody ze studni głębinowej oraz wody w zbiornikach zamkniętych
    i otwartych
    :
    • Stężenie: 0,02%-0,5%.
  • Dezynfekcja sprzętu, maszyn, narzędzi, tacek, doniczek:
    • Stężenie 5%.
  • Dezynfekcja linii nawadniającej między sezonami (usuwanie biofilmu):
    • Stężenie 2,5%
  • Dezynfekcja wody w produkcji hydroponicznej – (bez podłoża) w trakcie
    uprawy roślin
    :
    • Stężenie: 0,1-0,25% Nie należy stosować z nawozami amonowymi
  • Dezynfekcja linii nawadniającej w trakcie uprawy młodych roślin – uprawy bez glebowe (ograniczanie chorobotwórczych patogenów):
    • Stężenie 0,25%-1,5%. Nie należy stosować z nawozami amonowymi
  • Dezynfekcja linii nawadniającej w trakcie uprawy dużych roślin – uprawy bez glebowe (ograniczanie chorobotwórczych patogenów):
    • Stężenie 1,5%-2,5% Nie należy stosować z nawozami amonowymi
  • Dezynfekcja podłoża w uprawach bez glebowych:
    • Stężenie: 2,5%-5,0%. Nie należy stosować z nawozami amonowymi. Skuteczność dezynfekcji spada jeśli w glebie jest więcej niż 10-20 mg formy amonowej azotu (NH4+).
  • Dezynfekcja tuneli/szklarni w obecności roślin poprzez zamgławianie:
    • Stężenie: 15%-25%
  • Dezynfekcja tuneli/szklarni bez obecności roślin poprzez zamgławianie:
    • stężenie 25%-50%
  • Dezynfekcja wody przeznaczonej do mycia owoców i warzyw:
    • Stężenie: 5% (poprzez spryskiwanie), lub pomiar miernikiem ORP: powyżej 700-750 mV (poprzez mycie w zbiorniku)
  • Dezynfekcja owoców i warzyw po zbiorze poprzez zamgławianie:
    • Stężenie: 25%. Należy zastosować: 1-2 litry roztworu na każde 100m3. Zabieg należy powtórzyć po 12-24 godzinach. Zaleca się zamgławianie tzw. suchą mgłą ( wielkość kropli poniżej 10 mikronów).
  • Dezynfekcja chłodni/pakowni poprzez zamgławiania:
    • Stężenie: 25%. Należy zastosować: 2 litry roztworu na każde 100m3. Zaleca się zamgławianie tzw. suchą mgłą ( wielkość kropli poniżej 10 mikronów).